De moestuin van: Dorien en Imke - Stadstuinieren
Groene verhalen

De moestuin van: Dorien en Imke

De moestuin van Dorien en Imke

Naam: Dorien Schambergen en Imke van Corven

Plaats Moestuin: De Lighallen, Oisterwijk
Moestuin sinds: 2014
Grootte moestuin: 150 m2

Wat is de reden dat jullie met een moestuin begonnen zijn?

De moestuin hiernaast is van onze (schoon)vader. Daardoor kwamen we hier weleens en het leek ons wel leuk om je eigen eten te kweken. Daarnaast is het echt veel lekkerder en is het financieel interessant. Al is dat laatste eigenlijk nooit een reden geweest om met de moestuin te starten.

Waaraan beleven jullie het grootste plezier in de moestuin?

Aan het planten en plukken. Het is toch leuk dat je thuis in een potje een zaadje stopt, dat later verpot en vervolgens hier in de grond zet. Nadat het 5 weken op je vensterbank heeft gestaan!

Maar het is ook gewoon gezellig met z’n tweeën. Verder vragen mensen of je met vakantie bent geweest omdat je altijd lekker bruin bent. En na een dag gewerkt te hebben en productief bezig te zijn geweest, smaakt je biertje op het terras toch net wat lekkerder!

Wat is jullie grootste trots?

De appelboom die we echt net in de grond gezet hebben. We hopen dat het de eerste van velen is. Het is toch geweldig als je hier aan het werk bent en tussendoor even een appeltje kunt plukken. Ook een perenboom staat op ons verlanglijstje.

En we leveren kruiden, Oost-Indische kers, tuinbonen en pompoenen aan twee restaurants in Tilburg, De Burgerij en De Visserij.

Wat was de grootste mislukking?

Eigenlijk toch wel de kas. Het geraamte staat er al 3 jaar en nog steeds hebben we er geen zeil overheen gedaan. We gebruiken dat stuk grond verder niet, dus eigenlijk staat bijna een kwart van de tuin leeg.

Heb je een leuk recept voor ons?

Recept: Broccoli-Bloemkoolsoep

Bereidingswijze:

Een uitje met wat knoflook fruiten, bleekselderij erbij, vervolgens broccoli en bloemkool even meebakken en dan de bouillon toevoegen. Lekker met een zalmsnippertje er door.

En een karaf water met munt en citroen verveine erbij. De citroen verveine is trouwens ook lekker om thee mee te maken.

Meer inspiratie:

De moestuin van: Nina Westenbrink
Verticaal tuinieren: Lei- en klimfruit- Vlog
Moestuintips: Kruiden zaaien
Geneeskrachtige kruiden in de tuin
Moestuinplannen van Peter Bauwens: Tuin 5

Stadstuinieren 2017-03 – Tekst en fotografie: Marieke Peereboom

Meer over:

logo
Sluiten
close