Zuurkool net-even-anders

Zuurkool saai? Welnee. Met andere groentesoorten, fruit en specerijen geef je zuurkool een lekkere twist. Met dit recept van Sanne Zwart tover jij je zelfgemaakte zuurkool – dat van zichzelf al heerlijk is door de subtiele koolsmaak met een klein zuurtje – tot een verrassende groentelekkernij.
Heerlijk bij een winterse stamppot met stoofvlees of een worstje.
Wil je een kruidige zuurkool, meng specerijen als karwijzaad of komijnzaad door de kool (samen met het zout, stap 2). Volg verder het basisrecept.
Meer lezen over fermenteren? Inmaken en bewaren: Fermenteren
Bestel hier je RotPot: een doe-het-zelf-fermentatie-kit
Groene daken in de stad
Kiemgroenten en Microgroenten: Supersnelle oogst
Recept met prei: Stamppot en erwtensoep
Vlog: Rode spitskool; een groente met een verhaal
Stadstuinieren 2018-04 Recept: Sanne Zwart | Tekst: Janine Bruinooge | Fotografie: Janine Bruinooge en Sanne Zwart
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!