Quiche met verschillende boleten - Stadstuinieren
recept

Quiche met verschillende boleten

Zelf een quiche maken is lekker en leuk om te doen, vooral wanneer je je eigen oogst erin kunt verwerken. Tijdens het wildplukken kom ik boleten tegen, deze zijn heerlijk in de keuken! Zo ook in dit recept voor een quiche met verschillende boleten.

Ingrediënten:

  • 8 plakken bladerdeeg
  • 600 g verschillende boleten, in grove stukken gesneden
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 4 in grove stukken gehakte sjalotten
  • 2 teentjes gesnipperde knoflook
  • 2 eieren
  • 2 dlroom
  • Peper en zout naar smaak
  • 6 el geraspte Pecorino kaas

Bereiding van de quiche met verschillende boleten:

  1. Maak de boleten voorzichtig schoon en snijd deze in grove stukken.
  2. Laat de boter met de olie in een koekenpan smelten.
  3. Voeg de sjalotten toe en bak deze zachtjes tot ze glazig zijn. Zet het vuur lager wanneer de sjalotten beginnen te kleuren.
  4. Voeg de knoflook toe en bak deze even mee.
  5. Voeg eerst de stevige paddenstoelen toe en na 3 minuten de kleinere paddenstoelen.
  6. Haal de pan van het vuur, giet het geheel in een grote schaal en laat dit afkoelen.
  7. Meng ondertussen de eieren en room tot een gladde massa. Voeg daar peper en zout naar smaak toe.
  8. Voeg het room/ei-mengsel toe aan de koud geworden paddenstoelen en meng dit goed door elkaar.
  9. Meng er vier eetlepels Pecorino kaas doorheen.
  10. Bekleed een vuurvaste schaal met bladerdeeg (vet de schaal eerst een beetje in).
  11. Stort de koude massa in de schaal en dek eventueel af met restjes bladerdeeg.
  12. Bak de quiche in ongeveer 40 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven goudbruin af.

Eet smakelijk!

Meer inspiratie:

Pasta met groene kool en paddenstoelen
Wildplukken: Op zoek naar boleten
Vlog: Wilde bramen plukken

Het magazine

Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren 2014-04 – Tekst: Edwin Florès

Meer over:

logo
Sluiten
close