Salade met knolvenkel

Oogst knolvenkel vooral niet te laat, grotere knollen zijn niet altijd lekkerdere knollen. En eet ze het liefst zo vers mogelijk en rauw op. Stoven, koken en grillen is ook mogelijk, maar naar mijn idee komt de bijzondere en unieke smaak van deze groente het beste tot z’n recht als er niet teveel mee gerommeld wordt
Deze keer heb ik een recept uit “Moro East” van Sam en Sam Clark gebruikt. Een super simpel en snel te bereiden salade die heel lekker is met vis.
Wat trouwens ook erg lekker is (en gezond!) is venkelthee. Dit kun je zowel van de zaadjes trekken als van het loof!
Venkel zaaien en oogsten
Vaste groenten in de moestuin
Japanse miniblad-moestuin
Vergeten groenten – Verse knoflook
Stadstuinieren 2015-05 – Tekst en fotografie: Stella Faber
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!