Sopa de huitlacoche - Stadstuinieren
recept

Sopa de huitlacoche

“De grijze korrels gaan bij het bereiden snel over naar zwart, dus schrik niet wanneer het er een beetje vreemd uit ziet.”

Een ‘Sopa de huitlacoche’ of huitlacocha soep is misschien niet iets waar je snel aan denkt wanneer je grijze gezwellen in je suikermais vindt. De smaak van deze gezwellen ligt ergens tussen paddestoelen en maïs en het wordt ook wel de ‘Mexicaanse truffel’ genoemd. Al met al, genoeg reden om deze gemakkelijke soep eens te proberen!

Ingrediënten:

  • 200 gr verse Huitlacoche
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 zoete ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje epazote en/of koriander
  • enkele pittige chilipepers naar eigen smaak
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 4 eetlepels zure room
  • enkele courgettebloemen
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Verhit de olie en voeg de huitlacoche, gesnipperde ui en knoflook toe. Laat het geheel tien minuten stoven.
  2. Voeg vervolgens de groentebouillon, de epazote of koriander en chili toe. Breng tot het kookpunt en laat nog vijf minuten zacht koken.
  3. Maak met de staafmixer de soep fijn en romig. Voeg peper en zoet naar smaak toe.
  4. Serveer de soep met wat fijngesneden chili, gesnipperde courgettebloemen, wat extra fijngehakte koriander en een lepel zure room.

Eet smakelijk!

Tip: Met dezelfde ingrediënten, maar zonder de groentebouillon kun je huitlacoche gewoon serveren in hun gebakken vorm.

Meer inspiratie:

Huitlacoche, wat is dat eigenlijk?
Recept: Maissoep
Groene geheimen: Popcornkiemen
Start je moestuin: Slim telen
Moestuintips van Floor: Bloemen in de moestuin

Het magazine

Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren 2018-02 – Tekst en fotografie: Peter Bauwens

logo
Sluiten
close