Recept Taartje met kornoeljebessen

Recept: Taartje met gele-kornoeljebessen
Ingrediënten voor de pekel:
- 350 gram rijpe, donkerrode ontpitte kornoeljebessen
- 200 milliliter water
- snufje zout
- 200 gram zoet kruimeldeeg
Voor het kruimeldeeg:
200 gram bloem (gezeefd)
150 gram boter
100 gram suiker
10 ml. water
1 gram zout
Meng alle ingrediënten. Kneed dit tot een bal en rol het deeg uit.
Bereiding:
- Meng het zout en de bessen en kook dit kort
Prak de pitjes er met een vork uit. (dit is best een klusje, zorg daarom dat je ook echte rijpe bessen hebt) - Verdeel de rijpe, ontpitte bessen in een diepe taartvorm.
- Strooi tussen de lagen bessen steeds wat suiker.
- Giet het water over de bessen.
- rol het deeg uitop een licht met bloem bestoven
- Bedek de taart met het deeg.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg om stoom te laten ontsnappen.
- Bak de taart op 180°C voor 30 minuten of totdat deeg goudbruin is.


Stadstuinieren 2017-02 Tekst en fotografie: Edwin Florès