Moestuintips - Seizoensgroenten - Stadstuinieren
Moestuin

Moestuintips – Seizoensgroenten

Echte seizoensgroenten

Het is winter en dat merk je aan alles. Het weer en ook de korte dagen zijn heel kenmerkend aan deze periode. Ik vind het altijd een fijne periode, omdat het weer tijd is om lekker de keuken in te gaan en te koken met herfst- en wintergroenten. Heel veel groenten uit de moestuin heb ik inmiddels wel geoogst en opgegeten of het overschot ingemaakt of ingevroren in de vriezer. Helaas kan ik nog niet het hele jaar door vers uit de moestuin eten, dus zal ik mijn gerechten deze winter aanvullen met groenten van de groenteboer en biologische groenten uit de supermarkt.

“Voordat ik zomaar allerlei groenten koop die ik lekker vind, kijk ik vooral wat het seizoen te bieden heeft.”

Voordat ik zomaar allerlei groenten koop die ik lekker vind, kijk ik vooral wat het seizoen te bieden heeft. Dit is niet alleen lekkerder (omdat het vaak verser te krijgen is), het is ook veel beter voor onze wereld. De seizoensgroenten zijn vaak groenten die niet van de andere kant van de wereld komen, maar gewoon uit Nederland. Dit zorgt er dus voor dat de impact op de aarde minder groot is. Hierdoor smaken je groenten, al komen ze niet van je eigen bodem, al een stukje lekkerder, vind je niet?!

Hieronder vind je per seizoen welke groenten je het beste in welke periode kunt kopen in de winkels.

Herfst en winter:

Groenten: Aardappelen, aardpeer, andijvie, knolselderij, koolraap, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, raapstelen, rode Moestuintips van Floor: Bietenweetjes, kolen, rode ui, schorseneren, selderij, spruiten, uien, worteltjes, veldsla en witlof.

Lentegroenten:

Groenten: Andijvie, asperges, bloemkool, bieten, doperwtjes, koolrabi, kropsla, paddenstoelen, prei, raapstelen, Herfstradijzen kweken en oogsten spinazie, uien, worteltjes en witlof.

Zomergroenten:

Groenten: Andijvie, artisjok, aubergine, bleekselderij, bloemkool, broccoli, Courgette kweken en oogsten, knolselderij, komkommer, koolrabi, kropsla, maïs, paddenstoelen, paprika, prei, raapstelen, radijs, rode biet, snijbonen, spinazie, tomaten, venkel en wortelen.

Groene portretten: Snijbiet
Chilipepers: Planning van het nieuwe seizoen

Het magazine

Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

Stadstuinieren: Blog december, Floor Korte

logo
Sluiten
close