Recept: Rabarber-vlierbloesemtaart

Recept Rabarber-vlierbloesemtaart

Voor het deeg (taartvorm met een diameter van 20 cm):
Maak een deeg met 250 gram gebuild tarwemeel, 100 gram boter of margarine, een eetlepel agavesiroop en een snufje zout. Laat het deeg een half uur afgedekt in de koelkast rusten. Haal het deeg uit de koelkast en rol of duw het uit in een ingevette springvorm. Bak het deeg in 15 – 20 minuten in een oven op 150°C of tot het begint te verkleuren. Haal de springvorm uit de oven, laat ‘m even afkoelen op een rooster en haal de taartbodem voorzichtig uit de bakvorm. Laat verder afkoelen.

Voor de vulling:
Kook enkele geschilde en in grove stukken gesneden rabarberstengels in een bodempje water tot ze zacht, maar nog wel in stukjes zijn. Meng 100 ml agavesiroop met een eetlepel maïszetmeel en doe dat bij het rabarbermengsel. Laat nog even koken, voeg een eetlepel vlierbloesem toe en laat vervolgens een beetje afkoelen. Maak een vanillepudding met 200 ml melk, een snufje vanillepoeder en een eetlepel maïszetmeel. Laat ook dit een beetje afkoelen.
Giet eerst een laagje vanillepudding in de taartvorm en daarna een laagje rabarber er bovenop. Strooi er nog een eetlepel vlierbloesem overheen en laat helemaal afkoelen.

Vroege vogels serveren deze fris zoetzure taart met zo’n heerlijk vlierbloesemaroma als ontbijt, langslapers verkiezen zo’n taart als een zomers dessert. Een paar verse blaadjes citroenmelisse en enkele geurige alpenaardbeien versterken de geur.

 

Stadstuinieren

Tijdschrift voor de kweker
Voor balkon, dakterras of moestuin

Jaarabonnement vanaf € 22,50

Abonnement-Stadstuinieren

Stadstuinieren 2015-02 – Tekst en fotografie: Peter Bauwens