Recept: Radijs inmaken

 

Recept: Radijs inmaken

Als je oogst een keer groter is dan verwacht, kun je overwegen om de radijsjes in te maken. Dat is een leuke manier om ze wat langer te kunnen bewaren en maakt ze tot een extra bijzondere toevoeging aan salades of een broodje kaas.
Om 3 potjes (zoals op de foto) te kunnen vullen snijd je ca. 25 radijzen in dunne plakjes.
Daarna leg je ze in potten en strooi je er per pot een halve theelepel mosterdzaad, peperkorrels en venkelzaad overheen. Vervolgens breng je in een pan 300 ml water, 300 ml witte wijnazijn, 1 theelepel zout en 1 eetlepel honing aan de kook. Dit warme mengsel giet je over de plakjes radijs en specerijen in de potten, tot alles onder het vocht staat.
Als de potten zijn afgekoeld, doe je de deksels erop en zet je ze een nacht in de koelkast. De volgende dag kun je de (roze gekleurde) radijsjes al serveren!

Eet smakelijk!


Stadstuinieren 2016-02 – Tekst en fotografie: Stella Faber