Gevulde zoete aardappel

De zoete aardappel is vrij eenvoudig in het gebruik. Je kunt de knollen met een dunschiller schillen, in fijne stukjes snijden en dan in elke groenteschotel verwerken. Wanneer je ze 5 tot 10 minuten meekookt behoud je niet alleen de mooie zoete smaak, maar ook de fijne zachte structuur. De smaak van de zoete aardappel is zacht en zoet, ergens tussen aardappel en wortel in en met een fijne warme geur.
Een ideaal recept om snel en smaakvol een voedzame maaltijd te bereiden.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Eet smakelijk!
Zoete aardappel kweken en oogsten
Bladeren zoete aardappel oogsten
Recept: Pizza met mozzarella en oregano
Aardappels telen in een pot
Eten uit de stadstuin: Pastinaak
Moestuintips: Zaaitips voor de starter
Stadstuinieren 2020-02 Tekst en fotografie: Peter Bauwens
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!