Recept: Traditionele Georgische auberginerolletjes

“Nigvziani Badrijani”

“Nigvziani Badrijani”   Traditionele Georgische auberginerolletjes.

(heerlijk als voorgerecht, borrelhapje of als onderdeel van een buffet)

Ingrediënten:

  • 3 lange aubergines
  • zonnebloemolie
  • 200 gram walnoten
  • 2 tenen knoflook
  • 6 eetlepels water
  • ½ theelepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • ¼ theelepel zout
  • ½ theelepel fenegriek
  • snufje cayenne peper
  • verse koriander
  • platte peterselie
  • granaatappelpitjes

Schermafbeelding 2015-08-04 om 15.04.23Was de aubergines en haal de topjes eraf. Snijd ze in de lengte in schijven en strooi er wat zout overheen. Laat deze 30 minuten staan en spoel ze dan af. Vervolgens dep je ze droog en bak de je schijven in zonnebloemolie aan beide kanten bruin. Laat de gebakken schijven daarna afkoelen en uitlekken op keukenpapier.

De walnoten maal je in een blender fijn. Vervolgens doe je daar de knoflooktenen (gepeld) bij en 6 eetlepels water en meng je het geheel tot een witte “pasta”. Daarna voeg je rode wijnazijn, koriander, fenegriek, cayennepeper en zout toe en mix je alles goed door elkaar.

Smeer een royale laag van deze pasta over de aubergineplakken en vouw ze daarna tot kleine pakketjes. Leg deze op een schaal en strooi er verse koriander, platte peterselie en granaatappelpitten overheen.
Hmmm!

Stadstuinieren 2015-04 Tekst en fotografie: Stella Faber