Hartige snijbiettaart

Vers geplukt is snijbiet – zoals vrijwel alle groenten – op z’n best. Dan zijn de stelen en bladeren nog heerlijk knapperig. Volwassen snijbietbladeren en –stelen zijn alleen niet zo geschikt om rauw te eten, maar ook in een lekkere snijbiettaart.
Snijbiet is een ideale groente om te verwerken in roerbakschotels of om te gebruiken als vervangende groente in recepten met spinazie.
Snijbietquiche is ook heel lekker; de “hartige snijbiettaart” uit mijn recent verschenen boek bijvoorbeeld! Bon appétit!
Eet smakeljk!
Snijbiet kweken
Recept: Soep met snijbiet
Eten uit de stadstuin: Rodekooltaartjes
Kiemgroenten en Microgroenten: Voor een supersnelle oogst
Vijgenboom in pot – Stadstuinieren
Snijbiet kweken en snijbietquiche maken
Stadstuinieren – Tekst en fotografie: Stella Faber
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!