Wie thuis een notenpers heeft staan, zal het liefst de olie uit de walnoten willen halen. Deze olie is super zacht en heerlijk over een salade. Andere culinaire opties zijn er echter ook, van walnotentaart tot walnotenpasta (een soort pindakaas).
Recept Walnotenpasta
Walnotenpasta klinkt ingewikkeld, maar is heel makkelijk te maken.
- Laat de walnoten een nachtje weken in water
- Rooster ze even in de oven
- Voeg een beetje olie, een snufje zout en wat specerijen of zoetigheid naar keuze toe (kaneel en honing bijvoorbeeld)
- Maal alles fijn en romig in de blender.
- Proef de pasta en kijk of er nog meer specerijen moeten worden toegevoegd.
Het resultaat is erg lekker als dip voor rauwe groenten, maar ook door zelfgebakken brood of hartige gerechten. En op de boterham natuurlijk!
Eet smakelijk!
Recept: Walnotenlikeur
Gepekelde walnoten op balsamico-azijn
Plantaardig roomijs maken met walnoten
Zelf plantaardige melk maken met walnoten
Basilicum oogsten en bewaren – vlog
Recept: Bishak, pasteitjes met pompoenvulling
Preisoep met rozemarijn en Picos de Europa
Stadstuinieren 2016-05 – Tekst en fotografie: Stella Faber