Recepten uit eigen tuin

Lekker koken en bakken met je eigen oogst. Van eenvoudige recepten tot gerechten waarmee je de show steelt.

Eten uit de stadstuin: Koolrabi

Koolrabi is misschien wel de grappigste plant in de moestuin. Hij heeft iets buitenaards. De kool groeit net boven de grond en hier en daar schieten er een paar stengels uit. Hij is er in het groen maar ook in het paars! Na het schillen is de paarse koolrabi trouwens wel wit.

Recept: Borscht

Een van de bekendste en traditionele gerechten waarin de rode biet de hoofdrol speelt, is Borscht. De oorsprong van deze soep ligt in de Oekraïne, maar heel Oost-Europa kent een rijke variatie op het basisrecept.

Recept: Geroosterde knoflook

Wanneer een hele lading knoflook ineens begint te kiemen, hoef je deze echt niet allemaal in de vuilnisbak te gooien. Plant de bollen in een bakje met aarde en oogst de eetbare groene scheuten wanneer deze tevoorschijn komen. Of probeer de overheerlijke smaaksensatie van geroosterde knoflook!

Zomerse delicatesse: Artisjok

De traditionele, Mediterrane manier van artisjok bereiden vind ik zelf nog altijd de lekkerste. Je legt hiervoor de bloemknoppen in een grote pan water waar wat citroensap aan is toegevoegd om te voorkomen dat ze al te bruin worden…

Recept: Gefrituurde krulpeterselie

Wereldwijd wordt peterselie op talloze manieren gebruikt, vaak als garnering, maar ook in soepen, sauzen, stoofschotels, salades, smoothies… waarin eigenlijk niet? Ik heb voor dit artikel iets gemaakt waar ik zelf nooit aan gedacht zou hebben: gefrituurde krulpeterselie.

Pagina 1 van 1012345...10...Minst recente »