Recepten uit eigen tuin

Lekker koken en bakken met je eigen oogst. Van eenvoudige recepten tot gerechten waarmee je de show steelt.

Zomers zoet en gezond

‘Groene Smoothies’ worden steeds populairder. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Je zult ze waarschijnlijk dan ook steeds vaker zien opduiken op het menubord van een nieuwe hippe sap- en smoothie-bar. Maar waarom zou je jezelf tot die ene traktatie...

Zomerse bessentaartjes

Het hoogtepunt van het zomerse oogstseizoen is het moment dat je in de tuin overweldigd wordt door het enorme kleurrijke aanbod aan bessen. Die kleine kleurige pareltjes van de zomer vormen meteen de basis voor speelse creativiteit in de keuken. Laat je leiden puur door kleur, geef ze een eenvoudige basis, voeg een beetje zachte room toe om de friszoete smaak te begeleiden en versterk hun glans met een laagje bovenop. Zo eenvoudig is het om al dat moois uit de tuin om te zetten tot heerlijke bessentaartjes.

Recept: Groene ravioli met spinazie

Recept:  Groene ravioli met spinazie Spinazieblaadjes zijn ideaal om groene ravioli mee te maken. Dit klinkt ingewikkelder dan het is. Het basisrecept voor pasta is namelijk vrij simpel: 1 ei op elke 100 gram bloem (50 gram per persoon is meestal voldoende) en daarbij...

Recept: Geroosterde tomaten

Recept: Geroosterde tomaten Er zijn ontelbaar veel recepten te vinden voor tomaten. In tegenstelling tot de meeste groenten verliezen tomaten hun voedingsstoffen niet tijdens het verhitten. Integendeel: de voedingsstoffen komen juist beter vrij en bevatten veel...

Recept: Middeleeuwse Medicinale Bermsalade

RECEPT van Jac Nijskens:: Middeleeuwse Medicinale Bermsalade Ingrediënten: Verse sla, zoals Duivelstong, Nariviglia della Quatro Staggioni, Forellenschluss, Beseeming, Meikoningin, klein duimpjes-sla, Reines de Glace of Geelsla. Verse “bermgroenten”, zoals molsla,...

Recept: Soep met snijbiet

Recept: Soep met snijbiet Vers geplukt is snijbiet het lekkerst, dan zijn de stelen en de bladeren nog knapperig en fris. De jonge kleine blaadjes zijn heerlijk in salades, de grotere bladeren en stelen kun je stomen, smoren, koken of roerbakken. Je kunt het ook als...

Recept gevulde courgettebloemen

RECEPT van Esther Kuiler: Gevulde courgettebloemen Pluk ’s morgens vroeg de net geopende vrouwelijke courgettebloemen met vruchtbeginsel. Borstel ze met een zacht borsteltje schoon en haal eventuele insecten eruit. Bewaar de bloemen in de koelkast zodat ze niet...

Recept: Tajine met kip en peultjes

Recept: Tajine met kip en peultjes De tajine is inmiddels behoorlijk ingeburgerd in onze Westerse keuken. De aardewerken pot met het puntige deksel, die zijn oorsprong vindt bij Marokkaanse bedoeïenen, is fantastisch om een lekkere stoofschotel te maken. De bedoeïenen...

Pagina 1 van 812345...Minst recente »