Recept: Eiersalade met dragon

Dragon leent zich niet om te drogen, je kunt het beter invriezen of bewaren in olie of azijn. Het is lekker met aardappel, ei, kip, limoen en vis.

 

Recept: Eiersalade met dragon

 

Dit heb je nodig:

  • 6 eieren
  • 2 takjes dragon
  • 10 sprieten bieslook
  • 3 el mayonaise
  • zout en peper
  • 1 kleine sjalot
  • 1/2 tl dragonazijn

 

Zo maak je het:

Kook de eieren 8-10 minuten en laat ze afkoelen. Pel ze en prak met een vork.
Hak de kruiden fijn en doe samen met mayonaise bij de eieren. Roer goed door.
Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.
Snijd de sjalot fijn, doe in een kommetje en voeg de dragonazijn toe.
Roer door en laat een paar minuten staan.
Giet het vocht af en roer de fijngesneden sjalot door de eiersalade.

 

Eet smakeljk!

 

Enthousiast over het recept van Marleen? Bestel hier haar mooie boek:

Marleen van Es: Eten en koken met de seizoenen

Stadstuinieren  – Tekst en fotografie: Marleen van Es