Griesmeel met blauw maanzaad

De zaden van blauw maanzaad worden vooral gebruikt om op gebak te strooien. Zoete, zachte en hartige broodjes en koeken worden voor het rijzen in de zaden gedrukt en gaan zo in de oven. Je kunt ze ook gewoon tijdens het kneden of mengen toevoegen aan je cake- of koekjesdeeg. Maar ook griesmeel met blauw maanzaad maken!
En zo maak je de griesmeel met blauw maanzaad, makkelijk hé? Maar het is echt ontzettend lekker, dus eet smakelijk!
Kiwi in de stadstuin: van bloei tot oogst
Paprika kweken en oogsten
Recept spruiten inmaken
Groen balkon: Tuinieren op vier hoog
Rode bessen trifle
Maanzaad papaver kweken en oogsten
Stadstuinieren 2017-04 Tekst en fotografie: Peter Bauwens
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!