Groene ravioli met spinazie - Stadstuinieren
recept

Groene ravioli met spinazie

Ravioli met spinazie

Pasta, we kunnen er geen genoegen van krijgen! Vooral wanneer je met ingrediënten uit eigen tuin heerlijke groene ravioli met spinazie kunt maken. Spinazie is de beste groente om groene ravioli mee te maken. Het klinkt ingewikkelder dan het is, kijk maar.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 200 g bloem
  • 400 g spinazie
  • 200 g parmezaanse kaas
  • verse kruiden na keuze
  • snufje zout en versgemalen peper

Zo maak je de groene ravioli met spinazie

  1. Doe 1 ei op elke 100 gram bloem (50 gram per persoon is meestal voldoende) en voeg daarbij een snufje zout en een scheutje olijfolie toe.
  2. Voeg wat versgeperst spinaziesap toe voor de kleur en eventueel nog wat extra bloem zodat het geheel niet te nat wordt.
  3. Na het kneden rol je het deeg zo dun mogelijk uit en maak je er rondjes of vierkantjes uit.
  4. Leg er je favoriete zachte of geraspte kaas en verse kruiden op en vouw de rondjes dubbel. Gebruik eventueel een vork om de randjes aan te drukken.
  5. Kook tot slot de pasta in ruim kokend water gaar, uiterlijk 4 minuten.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Recept: “Sopa de Ajo” (knoflooksoep)
Zo maak je pompoenwafels
Radijsjes inmaken – Zo doe je dat

Meer inspiratie:

Okra kweken en oogsten
Zaaien in september: Spinazie
Start een moestuin: Slim telen
Kiemgroenten en Microgroenten: Voor een supersnelle oogst
Knoflook kweken in een pot!

Het magazine

Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren 2015-01 – Tekst en fotografie: Stella Faber

Meer over:

logo
Sluiten
close