Spruitjesspread
Spruitjesspread valt onder de pedagogische truc we-maken-de-groente-onherkenbaar en werkt goed bij kinderen die van de mediterrane keuken houden. Kook de spruitjes voor deze spread niet te lang. Hooguit een paar minuten.
De spread is lekker op geroosterd brood zoals bruschetta en crostini maar je kunt hem ook door de pasta mengen.
200 g spruiten
5 el olijfolie
1⁄2 biologische citroen
50 g pecorino
30 g hazelnoten
versgemalen zwarte peper
Eet smakelijk!
Recept: Salade met rauwe spruitjes
Eiersalade met dragon – Zo maak je dat
Recept: Pompoenwafels
Oogsten in januari – Palmkool, boerenkool en spruitkool – Vlog
Schijnbare chaos in de stadstuin
Kweken met de kids: Kiemhoofdje
Stadstuinieren 2018-04 Tekst en Fotografie: Marleen van Es
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!