Spruitjesspread valt onder de pedagogische truc we-maken-de-groente-onherkenbaar en werkt goed bij kinderen die van de mediterrane keuken houden. Kook de spruitjes voor deze spread niet te lang. Hooguit een paar minuten.
De spread is lekker op geroosterd brood zoals bruschetta en crostini maar je kunt hem ook door de pasta mengen.
Recept: Spruitjesspread
Dit heb je nodig
200 g spruiten
5 el olijfolie
1⁄2 biologische citroen
50 g pecorino
30 g hazelnoten
versgemalen zwarte peper
Zo maak je het
- Kook de spruitjes in een pan met water en een snuf zout in een paar minuten iets zachter. Controleer met een vork. Als je er met een vork in kan prikken, dan zijn ze beetgaar. Giet de spruitjes af.
- Vul een keukenmachine met de spruitjes en olijfolie.
- Rasp de schil van de citroen boven de kom van de keukenmachine
- Voeg het sap van de halve citroen toe.
- Rasp de pecorino boven de kom.
- Voeg de hazelnoten toe en laat de keukenmachine draaien tot alles is fijngehakt.
Eet smakelijk!
Meer mooie recepten:
Recept: Salade met rauwe spruitjes
Eiersalade met dragon – Zo maak je dat
Recept: Pompoenwafels
Meer inspiratie:
Oogsten in januari – Palmkool, boerenkool en spruitkool – Vlog
Schijnbare chaos in de stadstuin
Kweken met de kids: Kiemhoofdje
Enthousiast over het recept van Marleen? Bestel hier haar mooie boek:
Marleen van Es: Eten en koken met de seizoenen
Stadstuinieren 2018-04 Tekst en Fotografie: Marleen van Es