Groene ravioli met spinazie - Stadstuinieren
recept

Groene ravioli met spinazie

Ravioli met spinazie

Recept:  Groene ravioli met spinazie

Spinazie is de beste groente om groene ravioli mee te maken. Dit klinkt ingewikkelder dan het is.

Het basisrecept voor pasta is namelijk vrij simpel:

  1. 1 ei op elke 100 gram bloem (50 gram per persoon is meestal voldoende) en daarbij een snufje zout en een scheutje olijfolie.
  2. Voeg wat versgeperst spinaziesap toe voor de kleur. Eventueel nog wat extra bloem zodat het geheel niet te nat wordt.
  3. Na het kneden rol je het deeg zo dun mogelijk uit en maak je er rondjes of vierkantjes van.
  4. Leg er je favoriete zachte of geraspte kaas en verse kruiden op en vouw de rondjes dubbel. Eventueel met een vork op de randjes aandrukken.
  5. Tot slot kook je de pasta in ruim kokend water gaar.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Recept: “Sopa de Ajo” (knoflooksoep)
Zo maak je pompoenwafels
Radijsjes inmaken – Zo doe je dat

Meer inspiratie:

Okra kweken en oogsten
Zaaien in september: Spinazie
Start een moestuin: Slim telen
Kiemgroenten en Microgroenten: Voor een supersnelle oogst
Knoflook kweken in een pot!

Het magazine

Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren 2015-01 – Tekst en fotografie: Stella Faber

Meer over:

logo
Sluiten
close