recept
Recept: Groene ravioli met spinazie
Spinazie is de beste groente om groene ravioli mee te maken. Dit klinkt ingewikkelder dan het is.
Het basisrecept voor pasta is namelijk vrij simpel:
- 1 ei op elke 100 gram bloem (50 gram per persoon is meestal voldoende) en daarbij een snufje zout en een scheutje olijfolie.
- Voeg wat versgeperst spinaziesap toe voor de kleur. Eventueel nog wat extra bloem zodat het geheel niet te nat wordt.
- Na het kneden rol je het deeg zo dun mogelijk uit en maak je er rondjes of vierkantjes van.
- Leg er je favoriete zachte of geraspte kaas en verse kruiden op en vouw de rondjes dubbel. Eventueel met een vork op de randjes aandrukken.
- Tot slot kook je de pasta in ruim kokend water gaar.
Eet smakelijk!
Meer lekkere recepten
Recept: “Sopa de Ajo” (knoflooksoep)
Zo maak je pompoenwafels
Radijsjes inmaken – Zo doe je dat
Meer inspiratie:
Okra kweken en oogsten
Zaaien in september: Spinazie
Start een moestuin: Slim telen
Kiemgroenten en Microgroenten: Voor een supersnelle oogst
Knoflook kweken in een pot!
Stadstuinieren 2015-01 – Tekst en fotografie: Stella Faber