Zwarte bessen zitten boordevol vitamine C. Daarnaast hebben ze een hoog “pectine” gehalte, waardoor je voor het maken van jam of gelei minder suiker hoeft te gebruiken dan bij sommige andere vruchten. Je kunt ze bovendien ook goed combineren met appels, aardbeien of frambozen of een heerlijke zwarte bessen limonade maken!
Ingrediënten
- 2 handen bessen
- 1 glas water
- rietsuiker naar smaak
Zo maak je de zwarte bessen limonade
-
- Vul een grote pan met 2 handen bessen, een glas water en rietsuiker naar smaak.
- Laat de bessen op een laag vuur al roerend kapot koken en de suiker oplossen.
- Voeg geleidelijk meer water toe, net zoveel totdat de kleur en smaak naar wens zijn.
- Leg een stuk kaasdoek over een zeef en giet het warme sap over in een andere pan.
- Eenmaal afgekoeld, vul je er een fles of karaf mee.
- Hmmm, nu kan je smullen van de zwarte bessen limonade!
Meer inspiratie:
Aalbessen kweken
Groots genieten met klein fruit
Bessen snoeien – Zo doe je dat
Recept Kornoeljebessen inmaken
IJs met groente
Recept: Komkommergazpacho
Rode bessen trifle
Stadstuinieren 2017-02 Tekst en fotografie: Stella Faber