Recept gevulde courgettebloemen

RECEPT van Esther Kuiler:

Gevulde courgettebloemen

Pluk ’s morgens vroeg de net geopende vrouwelijke courgettebloemen met vruchtbeginsel. Borstel ze met een zacht borsteltje schoon en haal eventuele insecten eruit. Bewaar de bloemen in de koelkast zodat ze niet verleppen of vul ze direct als ze nog openstaan. Maak een mengsel van jonge geitenkaas en per courgettebloem een theelepel fijngehakte geroosterde hazelnoten, fijngehakte gladde peterselie, een beetje citroentijm en een snufje zout en peper. Vul hiermee de courgettebloem en plak hem vervolgens dicht. Meng daarna 200 gram bloem, 1 ei, 1 dl koud water en een beetje zout tot een beslag. Dompel daar de gevulde courgettebloemen in en frituur ze in een ruime hoeveelheid olie. Even laten uitlekken en… smullen maar! Eet smakelijk!

Stadstuinieren 2015-03 Tekst: Stella Faber, fotografie: Esther Kuiler