Recept: Sangria met goudsbloem

Sangria met goudsbloemen
Wil je iets doen met eetbare bloemen? Verwerk je goudsbloem dan in een sangria. Met dit recept maak je een mooie start van een feestelijke lunch.
Recept: Sangria met goudsbloem
Dit heb je nodig voor 6 personen:
- 1 fles Spaanse rode wijn
- scheut likeur bijvoorbeeld Gran Marnier
- 2 sinaasappels
- 1 citroen
- 1 appel
- ½ liter appelsap
- ½ liter spa-rood
- 3 goudsbloemen
Verder nodig:
- snijplank en scherp mesje
- mooie glazen schaal
Zo maak je het:
Giet de dranken in de schaal
Schil de appel en de citroen en snijd ze in fijne stukjes
Was de sinaasappel goed en snij hem in kleine stukjes
Schep het in de drank en meng
Was de goudsbloemen voorzichtig onder de kraan
Roer van 2 bloemen de bloemblaadjes door de sangria
Leg een goudsbloem als decoratie op de sangria
Proost
Recepten voor een bloemrijke zomerlunch:
Amuse: Zonnebloemensalsa met gefrituurde zonnebloemknopjes
Pindasoep met eetbare bloemen
Recept: Gevulde courgettebloemen
Salade met klaproos en bloemetjes van uitjes
Meer inspiratie:
Geneeskrachtige kruiden
Kaasjeskruid kweken en oogsten
Eetbare bloemen, verrassend: Vlog
Tomaten kweken in potten
Meer lezen over eetbare bloemen? Anna Koster heeft er een leuk boek over geschreven.
Bestel hier: Anna Koster - Bloemen met Smaak
Een stijlvol, creatief boek voor liefhebbers van (eetbare) bloemen, gezelligheid en lekker koken! Want wat is er leuker dan het versieren van je verjaardagstaart, salade of toetje? Eetbare bloemen zijn vrolijk, feestelijk, smaakvol en verbinden je met de natuur. Dit boek laat zien welke bloemen geschikt zijn om je maaltijd op te fleuren - en biedt vele andere toepassingen, creatieve tips en verrassende recepten. Laat je inspireren!
Stadstuinieren 2020-02 Tekst: Anna Koster | Fotografie: Anna Koster en Gerda Venema